TEAM BUILDINGI

Želite storiti za vašo ekipo nekaj več? Nekaj, kar bo vsem zaposlenim dalo zagon za učinkovitejše delo, večjo pripadnost podjetju in predvsem boljšim odnosom med zaposlenimi.

Ko  se vaši zaposleni družijo in  spoznavajo na drugačen način ter  skozi naloge sodelujejo in  krepijo moč komunikacije, daje to posamezniku in skupini neverjetne rezultate.

Za vse našteto pa je izjemnega pomena okolje v katerem se teambuilidng dogaja. Zaradi naravnega okolja, ekološke hrane in neverjetnega občutka za posameznika in skupnost zato sodelujemo z domačijo Tešnak, ki v celostnem pomenu ponuja čudovito izkušnjo bivanja.

Sodelovanje, strategija, dajanje in sprejemanje navodil

Cilj vsakega teambuildinga je, poleg druženja in sodelovanja, dodatno izboljšati komunikacijo ter zavedanje lastnega čustvovanja.

CILJI:

  • Zaupanje;
  • Medsebojno sodelovanje;
  • Transformacija čustev;
  • Medgeneracijsko sodelovanje;
  • Učinkovito komuniciranje;

Teambuildingi Confianze4 združujejo ravnovesje med teamskimi nalogami, učenjem in sproščenostjo in zabavo. V praksi to pomeni, da ni ničesar preveč, niti premalo. Pri dvodnevnih ali tridnevnih srečanjih pa poskrbimo tudi za večerno zabavo.

Kreativnost, sodelovanje, tekmovanje;

tematski sklopi

  • CVETJE V JESENI ( SODELOVANJE IN TRANSFORMACIJA ČUSTEV)
  • V SOŽITJU Z EKIPO ( KOMUNIKACIJA IN MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE)
  • MOJSTER ( KREATIVNO POVEZOVANJE)
  • BLEGOŠ ( AKTIVNO Z ELEMENTI UČINKOVITE KOMUNIKACIJE)

Za vas lahko pripravimo program tudi po meri.

 

lokacija Domačija Tešnak

vtisi

V mesecu septembru smo se preko ponudnika Confianza4 udeležili 2 dnevnega Team buildinga, ki je potekal na domačiji Tešnak na Gorenjskem.
Nad samo organizacijo, izvedbo programa, izbranim krajem smo bili izredno navdušeni, saj je bilo vse našteto visoke kakovosti. Ambient in hrana sta res na visokem nivoju.
Vse je potekalo pod izrednim strokovnim vodstvom,vsaka aktivnost je bila načrtovana in tudi premišljena ter kvalietetno izvedena.
Preko različnih aktivnosti in izzivov smo se povezovali, saj smo želeli okrepiti in nadgraditi osebne odnose, komunikacijo, da bi znali še bolje delovati v teamu.
Zaposleni so bili zadovoljni, počutili so se sproščeno.
Spoznali smo, da dobro delujemo v neznanem okolju in si medsebojno zaupamo.
Zaradi izrednega zadovoljstva zaposlenih bomo team buliding pri njih še ponovili, vsem pa ga zelo priporočamo. Milena Sisinger, direktorica Bodočnost Maribor.