Ponovna povezava z občutkom ljubezni

Danes sem hvaležna, da ga imam. Občutek ljubezni namreč. To da imam prirojenega, položenega v zibko in da mi na tem občutku ni potrebno celiti globokih ran. Jih seveda moram drugod, saj ima vsak izmed nas svoja dva »vozla« kot pravimo, ki jih mora odvezati, ampak občutek ljubezen mi je bila dan. Ni samoumevno, niti ni nujno »po pravilu«, da ti jo dasta mama in oče. Je nekaj neopisljivega, tisto kar občutimo ali ne, v stanju ko smo resnično lahko iskreni do sebe.

Občutek ljubezni, kot ostali pomembni občutki  se zgradi v zgodnjem otroštvu ali pa nam je le ta odvzet. Tam nastane rana, prazen prostor, če hočete slepa pega, ki vas bo lahko ob kakšnem neljubem dogodku ponovno zavrtela v vrtinec istih občutkov pomanjkanja ljubezni, kot ste ga občutili takrat. Na to nimamo vpliva in tudi možgane je težko naravnati tako, da v takšnih situacijah ne bodo odreagirali. Pri t.i. traumatičnih izkušnjah, za razliko od našega običajnega delovanja osebnostne strukture, čustva prehitijo misli in nam t.i. pravilni miselni način (mind set) ne bo pomagal. Če ste si pravilno ustvarili svoj mind set in vas vedno znova »vržejo iz tira« podobni dogodki se zagotovo razlog skriva v občutku. V normalnem poteku naše misli in akcije ustvarjajo čustva, kar se rezultira v naši fiziologiji ali če želite v vaših fizičnih manifestacijah. Ko gre za situacijo, ki zbudi našo bolečino, bodo čustva prehitela misli in naša akcija bo drugačna.

Traumatične izkušnje, ki so nam odvzele občutek ljubezni ali bolje rečeno prva glavna izkušnja, na to pa se je prilepilo še mnogo več njih, ki so nam preko let potrjevale naš občutek: nimaš me rad, nimaš me rada, so močnejše od naših možganov. Občutek pomanjkanja ljubezni, če ga zaznate je eden izmed glavnih vzrokov vseh vaših težav, ki se vam pojavljajo kot prepreke, kot neizpolnjene želje, kot neizpolnjene manifestacije. Nekomu drugemu nekaj drugega, npr. osamljenost ( kar sem opisovala v prvem blogu).

Opazujte zato svoje odnose ter kaj se vam dogaja, kakšni občutki se pojavljajo ali imate vedno isti ali podoben občutek. Kakšen občutek se vam zbudi, ko padete v konflikt? Kako se počutite, ko vam partner ali partnerka reče: »Ne, nimaš prav.«? Pri vsakemu izmed  nas so to situacije ali triggerji za različne rane, pomembno je da ozavestimo, vzorec spustimo in dovolimo, da naložimo nasprotni občutek. V tem primeru, Občutek ljubezni.

Za to, da ga odkrijemo ali žal, ne odkrijemo boste potrebovali kar nekaj poguma. Zahteva namreč globoko poglobitev vase, preko meditacije- alfa in theta stanja, ki nam dasta hitrejši in jasnejši dostop do nas samih, do tistih 90%, ki so pod gladino, pod površino. Ampak ta pogum se nam obrestuje, ker občutke ali manjko le teh lahko nadomestimo. Ljubezen lahko naložimo.

Ah, kakšno olajšanje, ko ugotovimo, da se to sploh da. Da imam v vsakem trenutku možnost se zavedati tega občutka in nato spustiti ter sprejeti nekaj novega, boljšega, kar mi daje večji zagon, zalet za moje projekte, za moje odnose.

Meni je občutek ljubezni dal moj pokojni ded. Bil je tam zame, vedno. Še danes je. To je tisti občutek, ko veš da ne glede na vse, bo vse vredu in je nekdo tam, ki te ima brezpogojno rad in te varuje. Zmožnost brezpogojne ljubezni je uspel prenesti name, kljub temu da je 30 let preživel na invalidskem vozičku in mu je bilo večkrat zelo težko. Prenašal ga je tudi na mojega starejšega sina, ki se ga danes sploh ne spomni, ker je bil premajhen, ampak  ve, čuti kako ga je imel rad. Spomni se občutka, ne pa fizičnih situacij.

Težko je opisati zakaj mi  je točno ta občutek dal bolj On kot kdo drug, ker je to OBČUTEK in ni vedno oprijemljiv, jasen, materializiran, ampak samo je.

Saj veste kaj mislim, kajne?

Vesela sem za vas, če imate globoko v sebi zasidran občutek ljubezni, če pa ne pa ne pozabite, da to lahko še danes spremenite, če si le zares želite.

Prev NEVIHTA V SRCU

Leave a comment